دانستنی ها

توصیه‌های بهداشتی برای ایام عزاداری

محمدرضا غلامی مدیر بهداشت محیط در ایام خاص وزارت بهداشت  با اشاره به تدابیر بهداشتی برای ایام محرم عنوان کرد: برای ایام خاص معاونت بهداشت دستورالعمل‌هایی را به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده که بر اساس این دستورالعمل دانشگاه‌ها و مراکز بهداشتی مکلفند بر مسأله بهداشت محیط در محرم نظارت کنند و با تشکل‌های مردمی و سازمان‌ها هماهنگی‌های لازم را داشته باشند.

غلامی در ادامه به موضوع نظارت بهداشتی در این ایام پرداخت و عنوان کرد: کلیه مراکز و ناظران بهداشتی وزارت بهداشت تمام نظارت‌هایی را که در ایام سال دارند ادامه داده و در این ایام نیز نظارت ویژه‌ای را بر هیئت‌ها، موکب‌ها، تکایا و مساجد، در بخش بهداشت غذایی، آب، مدیریت پسماند و مدیریت پساب خواهند داشت.

وی بیان کرد: در موضوع مدیریت بهداشت غذایی، بهداشت فردی، فرآیند تهیه و پخت غذا و بسته بندی و عرضه در سراسر کشور کنترل می‌شود در بهداشت آب نیز کلر زنی شبکه‌های آب رسانی شهری و روستایی، آب مصرفی ایستگاه‌های صلواتی، آب مصرفی تکایا و مساجد و هیئت‌ها مورد کنترل و نظارت قرار می‌گیرد.

این مسئول وزارت بهداشت عنوان کرد: توصیه ویژه‌ای در رابطه با اطعام و نذورات در دستورالعمل داشته‌ایم، از جمله اینکه مواد اولیه شامل لبنیات، گوشت، حبوبات و… را از مراکزی که دارای مجوز هستند تهیه کنند. بحث دیگر این که بهداشت محیط طبخ مواد غذایی را به صورت مستمر باید رعایت و پسماندها را به روش بهداشتی جمع‌آوری و دفع کنند.

غلامی بیان کرد: نکته مهم دیگر اینکه پساب حاصل از شستشوی ظروف غذا و … را به کانال فاضلاب هدایت کنند تا در کوچه و خیابان جاری نشود و به طور کلی از ورود مواد خطرناک به محیط جلوگیری کنند.

وی در ادامه به بیان چند توصیه در طبخ و توزیع نذورات ماه‌های محرم و صفر پرداخت و گفت: حتما از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود، همچنین از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری شود، در صورت الزام به نگهداری  بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر ۴درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

وی افزود: از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود، در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

مدیر بهداشت محیط در ایام خاص وزارت بهداشت ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود، استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ بالای ۶۵ درجه سانتی گراد مناسب نیست، برای توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری از لیوان یکبار مصرف استفاده کنید. از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروف محتوی آب و شربت جلوگیری شود.

 

 

منبع: ایکنا

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن