به نقل از آستان مقدس علوی، شماری از باستان شناسان واساتید دانشگاه مونیخ آلمان به زیارت بارگاه مطهر علوی مشرف شدند و با مسئولین آستان دیدار و گفتگو کردند.
باستان شناسان آلمانی طی ساعات حضور در حرم مطهر از بخش های تاریخی عمارت حرم بازدید کرده و از عظمت بارگاه علوی ابراز شگفتی کردند.
این اساتید آلمانی از مدارس حوزههای علمیه مستقر در جوار بارگاه امام علی (علیه السلام) نیز بازدید کردند و خاطرنشان ساختند: برگزاری این درسها در چنین مکانی نشان دهنده آن است که دروس حوزوی و دینی از دروس دانشگاهی دور نیستند و این حرم فقط مکانی برای عبادت نیست، بلکه تحصیل علم نیز در آن انجام میشود.
ادیلاید اوتو؛ استاد آثار باستانی و تاریخی دانشگاه مونیخ آلمان در گفتوگو با واحد اطلاع رسانی آستان گفت: این اولین باری بود که در زندگیام چنین مکان زیبا و پر از معنویت میدیدم. بسیاری از مناطق تاریخی عراق را دیدهام، اما بارگاه علوی دارای نورانیت خاصی بود به طوری که وقتی وارد صحن شریف امیرالمومنین علی (علیه السلام) شدم احساس کردم که به آسمان نزدیکتر هستم.
وی افزود: باوجود آنکه زائران بسیاری از کشورهای مختلف به این مکان مقدس آمدهاند، ولی به یکدیگر محبت و کمک میکنند به طوری که من احساس میکردم در وسط یک خانواده بزرگ هستم.
استاد دانشگاه آلمان تصریح کرد: برای اولین بار است که میبینم در این مکان مقدس و این شهر مذهبی در عین حالی که افرادی به کسب علوم دینی مشغول هستند، افراد دیگری هم حضور دارند که در رشته های مختلف علمی نظیر پزشکی، مهندسی و آزمایشگاهی تحصیل میکنند؛ این یک پدیده منحصر به فرد است